Hrvatski radio

Radio Osijek

"Palčić gore" u Vinkovcima

31.01.2014.

11:40

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Natavljena akcija "Palčić gore"! Predstavnici Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" uručili pedijatriji OŽB Vinkovci četiri vrijedna uređaja koji život znače najmanjima i najhrabrijima.

U 2014. godini Klub roditelja nedonoščadi "Palčići" nastavlja najveću borbu za najmanje heroje – akciju "Palčić gore!". Tako su u predavaonici na 5. katu Opće županijske bolnice Vinkovci predstavnici Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" uručili pedijatriji OŽB Vinkovci četiri vrijedna uređaja koji život znače najmanjima i najhrabrijima. Ovo je devetnaesta donacija u sklopu akcije "Palčić gore!", koja je započela 21. ožujka 2012. i zahvaljujući kojoj je OŽB Vinkovci dobila intenzivni inkubator Giraffe GE u vrijednosti od 106.158,43 kune, Bubble CPAP u vrijednosti od 44.000 kuna, pulsni oksimetar u vrijednosti od 6.175 kuna i Neopuff u vrijednosti od 16.500. Do sada je u sklopu akcije 18 rodilišta i neonatologija diljem Hrvatske dobilo vrijedne donacije - opremu u vrijednosti od približno tri i pol milijuna kuna. Ostalo je još devet rodilišta u Hrvatskoj koja čekaju da dobiju te prijeko potrebne aparate.

/tekst i fotografija preuzeti iz GS, autor R.Mesić/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.