Hrvatski radio

Radio Osijek

"Palčić gore" za Slavonski Brod

27.02.2014.

13:43

Autor: Višnja Ružojčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu humanitarne akcije "Palčić gore" novi inkubator stigao je i na Dječji odjel bolnice u Slavonskom Brodu. Ondje se godišnje prije vremena rodi stotinjak beba , a novi će uređaj poslužiti i za liječenje bolesne novorođenčadi.

Intenzivni inkubator za bolnicu u Brodu vrijedan je nešto više od 106 tisuća kuna, za što je novac prikupljen u prosincu prošle godine u zajedničkoj akciji Pampersa i DM-a.

Inače, opremu u vrijednosti oko tri i pol milijuna kuna dosada je dobilo dvadeset rodilišta i neonatologija diljem Hrvatske, dok još devet očekuje donaciju.

Nakon primopredaje inkubatora voditeljica Dječjeg odjela brodske bolnice doktorica Nevenka Jelić je istaknula kako će novi inkubator, uz postojeće, puno značiti u njezi i liječenju nedonoščadi i bolesne novorođenčadi.

"Po ne znam koji put obećajem da akcija Palčić gore neće stati te da mi roditelji "Palčića" nećemo odustati i dići ruke od njih dok god i zadnje rodilište ne dobije uređaj za koje je iskazalo potrebu prije početka same akcije," izjavila je predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" Željka Vučko.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.