Hrvatski radio

Radio Osijek

Petero osumnjičeno za prodaju droge

27.03.2014.

20:53

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku privedene su tri žene i dva muškarca - osumnjičeni su za neovlaštenu proizvodnju i prodaju droge. Riječ je o MPDV-u, jeftinom nadomjestku za heroin, koji su nabavljali preko interneta.

Potoji osnovana sumnja da su od početka siječnja do 26. ožujka preko interneta nabavljali i zatim na području Osijeka prodavali veću količinu sintetičke droge. Kako je izjavio glasnogovornik suda Miroslav Rožac drogu su nabavljali za 80, a prodavali za 250 i 300 kuna po gramu. Određen im je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog bojazni da bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo za koje ih se tereti.
Za tri osumnjičenice i dva osumnjičenika s osječkog područja, starih od 20 do 53 godine, tužiteljstvo je zatražilo istražni zatvor zbog sumnje da su u nekoliko mjeseci organizirali nabavku i prodaju sintetičke droge MDPV u količinama od 5 i 50 grama.
Neslužbeno se doznaje da su dvije, od pet privedenih osoba, već evidentirane zbog zlouporabe droga.
MDPV je nova droga na osječkome području, a na sudu ističu da se nalazi na popisu psihotropnih tvari i biljaka jer je riječ o derivatu morfija koji je 8 do 10 puta jači od te droge. Napominju da je MDPV poznat i pod nazivima "krokodil" ili "ruska droga te se zbog posljedica konzumiranja koje znaju rezultirati degenerativnim promjenana na tijelu smatra vrlo opasnom drogom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.