Hrvatski radio

Radio Osijek

Planovi za Jug 2 u 2014.

06.02.2014.

12:53

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu redovitih obilazaka Gradskih četvrti i Mjesnih odbora gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić održao je danas radni sastanak s predstavnicima Gradske četvrti Jug 2.

Kao najveće probleme u svojoj Gradskoj četvrti istaknuli su lošu prometnu povezanost s Donjim gradom, velik broj ulica kojima je potrebno obnoviti kolnik, proširenje športskih sadržaja oko dvorane na Jugu, uređenje prostora oko bajera i obližnjih vrtova. Od spomenutih problema u Gradskoj četvrti u kojoj živi 14.000 stanovnika, predsjednik Gradske Hrvoje Žabarović, izvojio je one koji se planiraju realizirati u ovoj godini: "Ove godine, kako je obećano, ići će intrazonska cesta (koja bi spojila ulicu J.R. Kira s Umaškom i Divaltovom), u planu je održavanje Katoličkog groblja, a možda čak i sa dodatnim manjim ulaganjima. Planira se obnova stolova i stolica u prostorijama Gradske četvrti, te izgradnja 10 parkirališta oko nje. Ove godine ići će se i u izradu potrebne dokumentacije oko nadvožnjaka, vezano za komunikaciju s Donjim gradom. Ipak je to projekt koji ostavljamo struci i to je dugoročni projekti za koji nismo ni očekicali da će biti riješeni u jednoj godini."

Uz gradonačelnika Ivana Vrkića na radni su sastanak u Gradsku četvrt Jug 2 došli i direktori gradskih poduzeća, a osim o ovim problemima koji se planiraju riješiti u 2014. godini, razgovaralo se i o izgradnje 4 teniska igrališta uz dvoranu Jug. U sklopu uređenja prostora oko bajera prijedlog je izgradnja novoga parka za šport, rekreaciju i koncerte. Osim uz samu zgradu Gradske četvrti plan je izgraditi još parkirališnih prostora u naselju, a u budućnosti bi se dijelom zatvorila tržnica s južne i sjeverne strane. Kao prijedlog uređenja vrtova oko bajera predloženo je da se podigne njihov standard preuređenjem u Eko vrtove, a vrlo je važno da bi bili ostavljeni na raspolaganju građanima kao što su i sada.

Bilo je riječi i o sigurnosti mladih koji se okupljaju na prostoru oko bajera, a održani su i sastanci sa predstavnicima 2. Policijske postaje i Udrugama koje koriste taj prostor. Budući da su dva kontakt policajca premalo za područje od 72 ulice u kojima živi 14.000 stanovnika, iz policije su obećali kako će pojačati automobilske ophodnje na tom području.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.