Hrvatski radio

Radio Osijek

Plavi svemir osječke Breze

14.09.2023.

18:15

Autor: Radio Osijek

Plavi svemir

Plavi svemir

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

U sklopu projekta "Plavi svemir", u organizaciji osječke Udruge Breza, u petak i subotu 22. i 23. rujna na četiri će se lokacije u Osijeku održati niz programa koji će uključiti sve glazbenike grada Osijeka, glazbenike, vrtiće, škole, udruge organizacije, sportske klubove. Središnje događanje bit će u petak na trgovima Ante Starčevića i Ivana Pavla II. od 18 sati, a uslijedit će koncert Mrleta i Ivanke "Kišni razdraganci".

Galerija
Udruga Breza i Plavi svemir, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek
Udruga Breza i Plavi svemir, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekPlakat Plavi svemir, Foto: Udruga/BrezaSuzana Vargović, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekDanijela Lovoković, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekAntun Ptičar, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek

"Program Plavi svemir počinje 22. rujna već oko 15 sati na Trgu Ante Starčevića gdje su pozvani svi osječki glazbenici preko Glazbene unije. Okupili smo i sve prekrasne plesače ovoga grada, škole, vrtiće, udruge, organizacije, sportske klubove i naravno djecu i odrasle s poteškoćama. Dakle veliki poziv svim Osječanima da dođu na Trg Ante Starčevića i ispred Konkatedrale i podrže naš program. Cilj je s početkom u 18 sati odsvirati dvije skladbe. Jedna je "Zamisli život u ritmu muzike za ples", a druga je "Plavi svemir". Želimo ispuniti Trg Ante Starčevića s plesačima, a ispred Konkatedrale da se okupe pjevači i glazbenici", rekla je predsjednica Udruge Breza Suzana Vargović i nakon toga programa najavila koncert Mrleta i Ivanke "Kišni razdraganci".


Istodobno će se u dvorištu Osnovne Frana Krste Frankopana održati tradicionalni "Sajam slobodnog vremena" tijekom kojega će se za sve učenike i roditelje održati prezentacije svih sportskih, plesnih i kreativnih udruga, dok će Škola u subotu u Zrinjevcu imati niz kreativnih radionica.


Sutradan, 23. rujna, kod "Zdenca" će biti postavljena instalacija u organizaciji s mladim umjetnicima, a sve će upotpuniti i plesni program. Slikarska radionica i plesnjak bit će organizirani za osobe "treće dobi", a kod "Zdenca" će trkači iz Osijeka imati start i cilj utrke.


U Parku Oskara Nemona u organizaciji Građevinskog i arhitektonskog fakulteta iz Osijeka bit će održane radionice za učenike Graditeljske škole kroz koju će dati pisanu ili slikovnu viziju budućeg izgleda ovoga Parka.


Grad Osijek će se također uključiti u program Plavi svemir izradom projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i ozelenjavanje, te pristup osjetljivim skupinama upravo četirima lokacijama (park kod Secesijskog zdenca, park Oscara Nemona, Zrinjevac i Županijska ulica) na kojima će se održati programi. 


Suzana Vargović, Antun Ptičar, Danijela Lovoković i Jasenka Crnković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.