Hrvatski radio

Radio Osijek

Plenković u pršutani i pakirnici Mesne industrije Žito

06.05.2017.

14:51

Autor: Mirta Milas

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premijer je impresioniran najmodernijim postrojenjima za proizvodnju pršuta i salama koji, kako je rekao, svojom kvalitetom i brendom mogu biti zanimljivi domaćim potrošačima, ali i inozemnom tržištu. "Lijepo je vidjeti kako 1500 ljudi vrlo pedantno radi na procesu sljedivosti".

Ono što vidim kao najveću vrijednost -to je veliko ulaganje ovdje u Osijeku, u Slavoniji i poruka da se može izaći na tržište sa završnim proizvodom. Slavonija nudi na domaće i međunarodno tržište mesnih prehrambenih proizvoda kvalitetu koja je sasvim nova, a vidim da su se gospodin Pipunić i njegovi mladi suradnici potrudili da i količine budu dostatne i da se osigura stalna kvaliteta. Čestitamo, ministri koji su ovdje sa mnom i ja smo impresionirani, rekao je premijer Andrej Plenković.

Pršut nije samo dalmatinski, pršut je internacionalni proizvod, jer se proizvodi od svinje...tako da je talijanski i španjolski i dalmatinski i slavonski...Sve je to pršut. Mi smo se odlučili proizvoditi pršut tamo gdje je to najlogičnije, tamo gdje je svinja, u Slavoniji, a tu i živimo. Naš je dojam da najkvalitetniji pršut možemo proizvesti ovdje,a to i činimo. Naša je želja da Slavonija napokon bude prepoznatljiva po proizvodu, a ne po osobi i da je kao takvu brendiramo. Mislim da smo na dobrom putu i jako sam počašćen što nas je posjetio premijer s brojnim ministrima.

Ovo je priča koja će poboljšati život u Slavoniji, a kad je bolji život u regiji, bolji je život i u državi. Kako se to stvara? Kad otvorite radna mjesta, a to je vidljivo, kad napravite prozvod koji se može plasirati od Hrvatske do Japana, kad osigurate dobru plaću, a ovakvi će projekti to i omogućiti, rekao je vlasnik Žita Marko Pipunić "Sami ne možemo ništa napraviti, ovo je država svih nas, ovo je regija svih nas i ako imamo zajedničke interese, a vjerujem da imamo - Slavonija od danas kreće u jedan bolji život".  

 

            

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.