Hrvatski radio

Radio Osijek

Plin je u prosincu bio dobar!

31.01.2014.

12:40

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić dobio je mišljenje nadležnih institucija o kakvoći plina koji je isporučen u prosincu.

Institucije kojima se Ivica Vrkić obratio zbog brojnih pritužbi građana na visoke račune za potrošeni plin u prosincu potvrdile su kako je s plinom bilo sve u redu, odnosno plin je bio u skladu sa standardima. Gradonačelnik Osijeka, poštujući institucije, ipak je izjavio kako se ne može složiti s tim mišljenjem nego će zatražiti i istraživanje neovisnih stručnjaka. Ponovio je kako su građani i dalje nezadovoljni te će zbog toga tražiti i nova mišljenja.

Član Uprave HEP-a Zvonko Ercegovac istaknu je pak kako je ovakav nalaz stručnjaka bio očekivan i da je u prosincu isporučen kvalitetan plin. Dodao je kako je razlog povećane potrošnje i računa pet do šest dana duži obračunski period i blagdani. Ercegovac smatra kako će, unatoč aktualnim hladnoćama, rtačuni za plin u siječnju biti desetak posto manji od onih u prosincu i to prvenstveno zbog manjeg broja dana koji će biti obračunati. Poslušajte i izjave.

Zvonko Ercegovac, član Uprave HEP-a

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.