Hrvatski radio

Radio Osijek

Počast poginulim policajcima

26.09.2014.

11:50

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana počast poginulim policajcima u Domovinskom ratu. Osječko-baranjska policijska uprava time je počela obilježavati Dan policije i blagdan Svetog Mihovila.

Ispred sjedišta Policijske uprave osječko-baranjske danas su se okupili brojni pripadnici policijskih postrojbi, obitelji poginulih hrvatskih policajaca u Domovinskom ratu te čelnici Osijeka i Osječko-baranjske županije. "Tijekom rata poginulo je šezdeset pripadnika MUP-a i nekoliko desetaka je ranjeno. To su naši prijatelji i kolege koji su dali veliki obol u ratu, u vrlo teškim godinama rata i smjene genaracija. Zahvaljujući njima danas možemo kvalitetno raditi", istaknuo je tom prigodom načelnik PU osječko-baranjske Milan Baričević. Govoreći o stanju opće sigurnosti istaknuo je kako je PU osječko-baranjska najbolja, odnosno najuspješnija PU u Hrvatskoj po broju otkrivenih kaznenih djela.

Svim policajcima njihov su dan čestitali gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i njegov zamjenik Denis Ambruš. Zamjenik osječko-baranjskog župana Željko Kraljičak, čestitajući Dan policije, posebno je istaknuo veliku ulogu pripadnika MUP-a u poplavama koje su zadesile naše područje, a dodao je kako sve jedinice lokalne samouprave na području županije suradnju s policijom ocjenjuju vrlo visokim ocjenama. 

 

 

Poslušajte i izjave načelnika PU osječko-baranjske Milana Baričevića, zamjenika osječko-baranjskog župana Željka Kraljička i zamjenika gradonačelnika Osijeka Denisa Ambruša.  

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.