Hrvatski radio

Radio Osijek

Počeli Dani prvog hrvatskog piva u Osijeku

07.09.2022.

19:01

Autor: HRT/Radio Osijek

Otvorenje pivskih dana

Otvorenje pivskih dana

Foto: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Dani prvog hrvatskog piva u Osijeku zasigurno će privući i veliki broj posjetitelja Osijeka, koji ove godine broji više turista nego rekordne 2019. godine. Za pet dana najavljeno je pet različitih koncerata u pivskom šatoru na lijevoj obali Drave. 

Otvarajući manifestaciju vlasnik Pivovare Osijek Ivan Komak najavio je kako će se uskoro predstaviti i s novim proizvodima na tržištu, pivima bez aditiva te nekoliko bezalkoholnih napitaka. Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin istaknuo je kako je osječka Pivovara jedan od najžilavijih gospodarskih subjekata koji nije zaustavljao proizvodnju ni tijekom najžešćih ratnih razaranja grada, a uspješno je svladala brojne prepreke u kojima se našla. Vulin je dodao kako je 358 godina stara pivovara jedan od prepoznatljivih brendova grada Osijeka, a dani piva zasigurno su manifestacija koja će na početku rujna privući i brojne turiste. Ponovio je podatak kako je u kolvozu ove godine u Osijeku bilo 12% više turističkih noćenja nego rekordne 2019. godine i taj će se trend najvjerojatnije i nastaviti. Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, zastupnik Goran Ivanović, rekao je kako moramo cijeniti upornost Ivana Komaka da zadrži u Osijeku proizvodnju piva što često nije bilo nimalo lako. "Osječko-baranjska županija danas je najpotentnije mjesto za privlačenje turista", rekao je Ivanović i naveo samo nekoliko manifestacija koje će privući nove turiste, poput svjetskog prvenstva u ribolovu koje počinje te ribarske dane u Kopačevu. 

Posjetitelje Dana prvog hrvatskog piva danas otvara koncertom Željko Bebek, a do nedjelje će nastupiti i Haris Džinović, Bajaga i Instruktori, Lexington bend i Jole. Prije nastupa glavnih zvijezda posjetitelje će zabavljati Tamburaši Veritas uz  klasičnu ponudu hrane i, naravno, prvog hrvatskog piva. 

Galerija
Ivan Komak, Foto: Davor Lončarić/HRT Radio Osijek
Dragan Vulin, Foto: Davor Lončarić/HRT Radio OsijekDani piva u Osijeku, Foto: Davor Lončarić/HRT Radio OsijekTS Veritas, Foto: Davor Lončarić/HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.