Hrvatski radio

Radio Osijek

Početak radova u sklopu projekta Stara pekara i Trg Vatroslava Lisinskog

12.07.2017.

13:09

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U osječkoj Tvrđi, u petak, 14.srpnja, počinju radovi na rekonstrukciji “Stare pekare“ i Trga Vatroslava Lisinskog. Već od danas na tom je prostoru zabranjeno parkiranje . .

Radovi bi trebali trajati 30 mjeseci, nakon kojih Osijek i Tvrđa dobivaju reprezentativni prostor s nizom sadržaja. Sredstva u iznosu 66 milijuna kuna, dobivena su putem Europskog natječaja u iznosu od 85 %, jer grad u svom proračune nema sredstava za to. Uz obnovu stare pekare, Osijek konačno dobiva i reprezentativni prostor Trga Vatroslava Lisinskog koji se trenutačno koristi kao divlje parkiralište.

Projekt se zove "Edukativni i informativni turistički centar mladih - stara pekara s Trgom Vatroslava Lisinskog". U samom prostoru Pekare bit će smješten hostel s 15 ležajeva, a preostali prostor bit će namijenjen različitim izložbenim aktivnostima, udrugama, mladima. Sve bi trebalo biti gotovo za 30 mjeseci, i iz Grada Osijeka se nadaju da će se rokovi i poštivati.

 

 

/ u tonu razgovor Ksenije Zelenić s pročelnicom Upravnog odjela za Europske programe, projekte i gospodarstvo grada Osijeka Kornelijom Mlinarević. /

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.