Hrvatski radio

Radio Osijek

Političari o kazalištu

13.01.2014.

14:27

Autor: Iva Fijala

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HDSSB i Zeleni Hrvatske traže sazivanje sjednice Gradskog vijeća i imenovanje Božidara Šnajdera za v.d. intendanta osječkog HNK. Predsjednik GV tu mogućnost odbacuje. GOGO apelira da se situacija u kazalištu hitno riješi.

Zahtjev za žurnim sazivanjem sjednice Gradskoga vijeća grada Osijeka predali su danas vijećnici HDSSB-a i Zelenih Hrvatske, a jedina točka dnevnoga reda trebala bi biti rješenje krizne situacije u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu koje je i dalje bez v.d. intendanta. Njihov je prijedlog da se za v.d. intendanta imenuje Božidar Šnajder. Predsjednik osječkog HDSSB-a Krešimir Bubalo prozvao je predsjednika Gradskoga vijeća Antu Đapića za poticanje na kazneno djelo bivšeg intendanta HNK Božidara Šnajdera kako bi isplatio plaće djelatnicima kazališta.

Đapić je optužbe odbacio kao i mogućnost sazivanja sjednice Gradskoga vijeća na kojoj bi se Božidar Šnajder imenova v.d. intendantom. Za financijsko-pravno funkcioniranje kazališta odgovorni su bivši intendant i Kazališno vijeće jer u protekle četiri godine nisu imenovali poslovnog ravnatelja, poručio je Đapić.

Oporbeni vijećnici Građanske opcije grada Osijeka pozvali su u priopćenju "sve političke aktere ove priče da prestanu s inatom i naprave ono što je danas nužno kako bi se zaposlenicima osigurala njihova prava -  imenuju v.d. intendanta." Pozivaju predsjednika Gradskoga vijeća da u što kraćem roku sazove sjednicu na kojoj će se odlučiti o v.d. intendantu, a oni su spremni podržati kandidata koji uz njihove glasove može dobiti većinu, pa i Božidara Šnajdera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.