Hrvatski radio

Radio Osijek

Pomoć udruzi Mogu

03.03.2014.

14:14

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U rujnu 2013. godine održana je likovna kolonija u organizaciji Građanske inicijative "Veliki za MALE" s ciljem da se sredstva prikupljena tom akcijom doniraju osječkoj udruzi za terapijsko jahanje "Mogu". Prikupljeno je gotovo devet tisuća kuna.

Tom su prilikom članovi Građanske inicijative "Veliki za MALE" ujedinili snage s članovima Lions kluba NCLC "Kuna" i udrugom "Likar" HDLUA, a kao rezultat suradnje su nastale 33 slike na zadanu temu "Moj Osijek". Uz dvije prodajne izložbe i jednu pjesničku večer prodane su sve slike i tom je prilikom na račun udruge "Mogu" uplaćeno 8.900 kuna. 

Marina Koprivnjak, voditeljica terapijskog programa u udruzi "Mogu" izjavila je pritom kako je udruga dobila "zaista hvalevrijednu financijsku potporu. Osim financijske potpore, posebno nas veseli što je Udruga dobila nove prijatelje, suradnike i volontere. Naime tijekom ove akcije, a s ciljem da se pomogne udruzi "Mogu", umrežile su se mnoge udruge, društva, obrtnici i organizacije. Sudjelovali su "Veliki za Male", Likar DLUA, NCLC Kune, Društvo pjesnika Antuna Ivanošića, Udruga za zdravo trčanje i mnogi drugi."

Najavljen je za proljeće niz novih humanitarnih aktivnosti. Za Uskrs pripremaju tridesetak paketa sa osnovnim namirnicama za najugroženije obitelji na području Osječko – baranjske županije. Posjet djeci doma za nezbrinutu djecu "Klasje" u Belom Manastiru. Uz "Veliki za MALE" u Beli manastir idu i osječki frizeri i članice Lions kluba "Kuna". Frizeri će uljepšati male glavice, a Lionsi će ih razveseliti poklonom iznenađenja. Priprema se i završetak akcije Udruzi za terapijsko jahanje "Mogu". Tom prilikom će biti obojana ograda jahališta i pristupne rampe. Planira se posjet SOS-Dječjem selu Ladimirevci i po drugi puta akcija popravljanja i servisiranja bicikala za djecu u SOS selu. Naravno i ovoga puta je u pripremi veliko iznenađenje za mališane. U udruzi "Mogu" će ugostiti na terapijskom jahanju i nove prijatelje iz udruge "Vukovarske Iskrice". Priprema se velika humanitarnu biciklijada Osijek – Đakovo i tom prilikom od prikupljene kotizacije u planu je kupovina velikog stacionarnog bicikla za udrugu "Neven", udrugu koja skrbi o osobama sa mentalnom retardacijom. Za ljeto je u pripremi i velika biciklijada kroz cijelu Hrvatsku, ali o tome, kažu, više čim završe ove započete projekte.

U Građanskoj inicijativi se nadaju da je svatko od čitatelja pronašao sebe u nekoj od akcija i stoga svi zainteresirani koji žele, a u mogućnosti su pomoći, mogu se pridružiti u plemenitom cilju. O dosadašnjim kao i budućim aktivnostima građanske inicijative možete čitati na http://www.velikizamale.com.hr/ ili im se pridružiti na  FB stranici kao što je do sada učinilo skoro 850 članova - https://www.facebook.com/groups/458271704217768/?bookmark_t=group

 

 

Tekst: Darko Marschhauser

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.