Hrvatski radio

Radio Osijek

Poslovnim planovima do samozapošljavanja

02.04.2014.

13:15

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu Tera Tehnopolisa, centra za promicanje novih tehnologija, inovacija i poduzetništva, predstavljen je Studentski poduzetnički inkubator i projekt StudOS, koji studentima i netom diplomiranima pruža edukaciju i korištenje poslovnoga prostora za pokretanje poduzetničkih aktivnosti i samozapošljavanja.

Najuspješniji sudionici projekta natjecali su se u pisanju poslovnih planova Budi uzor. Kako je zanimanje bilo iznimno veliko , umjesto planiranih pedeset , potporu je dobilo njih stotinu, a najbolje poslove planove osmislili su Zvonimir Lalić, Josip Svoboda, Domagoj Bubalo, Ivan Birkić, Kastriot Marki, Borna Čačić , Kristina Seki i Tomislav Vestić.

Zahvaljujući projektu StudOS i uspjehu poslovnih planova, studenti su promijenili i svoje planove za budućnost:brojni će se odlučiti za samozapošljavanje. 

Buduće poduzetnike i ubuduće će pratiti Ministarstvo poduzetništva i obrta, na svečanosti dodjele priznanja , obećao je zamjenik ministra Dražen Pros.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.