Hrvatski radio

Radio Osijek

"Post Residuum" u Kniferu

05.05.2022.

20:25

Autor: HRT Radio Osijek

Josip Šurlin

Josip Šurlin

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Riječ je o izložbi splitskog konceptualnog umjetnika Josipa Šurlina, otvorenoj do 28. svibnja u osječkoj Galeriji Knifer.

- Post Residuum kompilacija je sedam radova s tematikom prostora, odnosa pojedinca prema prostoru, posebice u Splitu i njegovom komentaru, naglasio je autor. Pojasnio je kako su radovi izloženi u medijima konceptualne skulpture i instalacije uz korištenje raznih industrijskih materijala - aluminija, drva, tehničke gume u kombinaciji s elektroničkim komponentama.


Više poslušajte u nastavku:

Razgovor s Josipom Šurlinom

Josip Šurlin (Split, 1993.) završio je Školu likovnih umjetnosti u Splitu, 2012. godine. Godine 2012. upisuje Umjetničku akademiju u Splitu, smjer slikarstvo. Studirao je u klasi red. prof. art. Gorkog Žuvele te, 2017. godine, diplomirao slikarstvo pod mentorstvom red. prof. art. (T) Viktora Popovića i doc. art. Neli Ružić. Sudjelovao je na nekoliko skupnih izložbi i prezentirao radove na devet samostalnih izložbi. Na Prvom studentskom biennaleu osvaja i pismeno priznanje za rad. Godine 2018. postaje članom Hrvatske udruge likovnih umjetnika (HULU, Split). Živi i radi u Splitu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.