Hrvatski radio

Radio Osijek

Poticaji obrtnicima i poljoprivrednicima u Vukovaru

09.09.2014.

13:19

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradska uprava Vukovara najavila je projekt sufinanciranja troškova pokretanja novih obrta i trgovačkih društava te poticaje za poljoprivrednike.

Nova Gradska uprava Vukovara uspješno je realizirala projekt dodjele besplatnih udžbenika svim osnovnoškolcima, a danas je objavljen i „Javni poziv za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje troškova pokretanja obrta i osnivanja jednostavnog trgovačkog društva s ograničenom odgovornošću u 2014. godini" - istaknuo je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na današnjoj konferenciji za novinare. Dodao je kako je u tu svrhu iz proračuna Vukovara osigurano 300.000 kuna, a pojedinačnim iznosom do 10.000 kuna sufinancirat će se dio administrativnih troškova, te nabavka opreme: "Cilj je potaknuti gospodarstvo i olakšati novim poduzetnicima sa novim snagama i novim idejama osnivanje poduzeća, te na taj način naći izlaz iz ove teške situacije." - rekao je Penava.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček najavio je i nove poticaje te sufinanciranja u poljoprivredi za što je također osigurano 300.000 kuna iz proračuna, a također će se sufinancirati sa maksimalno 10.000 kuna: "Tu smo napravili nekoliko mjera. Od potpora kapitalnim ulaganjima u sektorima biljne proizvodnje, sufinanciranja troškova osiguranja ratarskih i drugih kultura od elementarnih nepogoda, sustava navodnjavanja, potpora u pčelarskoj proizvodnji i nabavke voćnih sadnica." - rekao je Pavliček i dodao kako je za ove poticaje potrebno još dobiti suglasnost Ministarstva poljoprivrede kako bi i za njih mogao biti objavljen javni natječaj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.