Hrvatski radio

Radio Osijek

12:16 / 30.06.2014.

Autor: Stjepan Filipović

Potpisana Povelja o suradnji s Vicenzom

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Ivan Vrkić primio je izaslanstva gradova prijatelja: Pforzheima, Pečuha, Tuzle, Maribora, Budimpešte XIII. okruga i Subotice.. Potpisana je povelja o suradnji s Vicenzom.

U sklopu programa obilježavanja Dana zaštitnika grada Osijeka svetog Petra i Pavla, gradonačelnik Ivan Vrkić s predsjednikom Gradskog vijeća Antom Đapićem i zamjenicima Vladimirom Hamom i Denisom Ambrušem primio je izaslanstva gradova prijatelja: Pforzheima, Pečuha, Tuzle, Maribora, Budimpešte XIII. okruga i Subotice. Gradonačelnici Osijeka i Vicenze svečano su potpisali Povelju o suradnji. Gradonačelnik je s ponosom istaknuo suradnju s Pečuhom koja traje više od 40, Pforzheimom 20, a i s Tuzlom će uskoro biti 20 godina. "To je veliko bogatstvo, naslijedio sam prijateljstva koja ću razvijati i to na način da od toga imaju koristi naši građani", kaže Vrkić, te dodaje da će razvijati i jačati gospodarsku suradnju, a posebice suradnju kroz projekte u kulturi. Prijateljstvo s Vicenzom traje dugo, a danas je formaliziran odnos dvaju gradova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.