Hrvatski radio

Radio Osijek

"Potpisi se prikupljaju još sutra!"

04.10.2014.

13:57

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članica Građanske inicijative „U ime obitelji“ Željka Markić danas je zajedno s koordinatoricom za Osječko-baranjsku županiju Lidijom Blagojević u Osijeku održala konferenciju za novinare na kojoj su izvijestile da još nisu prikupili dovoljan broj potpisa u akciji "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom" za raspisivanje referenduma o izbornim pravilima. Potpisi se prikupljaju još sutra.

Markić je još jednom pozvala Osječane i sve koji žele promjene da se priključe i daju svoj potpis za pokretanje referenduma kojim bi se, kako kaže Markić, birali sposobni a ne podobni. "Ako ne prikupimo dovoljan broj potpisa, a nedostaje još jedna trećina, bit će nam žao što je propala još jedna dobra inicijativa kojom smo željeli pokrenuti nužne promjene u našoj državi. Ovu priliku za demokratizaciju treba iskoristiti. Znamo da nemamo potporu velikih stranaka, ni HDZ-a niti SDP-a, ali to je razumljivo, jer se oni boje promjena, jer gube sve privilegije koje imaju svih ovih godina, a samo se, kao da se dogovaraju, izmjenjuju na vlasti, dok zemlja klizi u propast", rekla je Markić danas u Osijeku i zahvalila svim volonterima na pomoći. 
„Preostaju nam još subota i nedjelja za odlučiti što želimo kao narod: želimo li partitokraciju koju imamo sada, u kojoj zastupnici ne odgovaraju svojim biračima nego svom stranačkom vodstvu ili demokraciju koju želimo uvesti referendumom: želimo li demokraciju u kojoj većina određuje zastupnike koji će biti istinski predstavnici svoga naroda a ne isključivo svoje partije? Želimo li birati osobu, a ne stranku?“, naglasila je Lidija Blagojević. Istodobno je istaknula da će se u nedjelju potpisi prikupljati u svim crkvenim dvorištima Osječko-baranjske županije i na javnim lokacijama u Osijeku, Valpovu, Belišću, Đakovu, Donjem Miholjcu i drugim mjestima u županiji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.