Hrvatski radio

Radio Osijek

Povučen masterplan bolnica

15.07.2014.

21:31

Autor: Radio Osijek/HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vlada je iz saborske procedure povukla prijedlog nacionalnog plana razvoja bolnica. Ministarstvo zdravlja dopisom je potvrdilo da je dokument privremeno povučen kako bi ga se razdvojilo na dva dijela.

Zadnje što je poslano u Sabor za mandata ministra zdravlja Rajka Ostojića bio je prijedlog nacionalnog plana razvoja bolnica (masterplan). Vlada ga je prihvatila i poslan je u saborsku proceduru početkom lipnja, međutim, sinoć je Vlada obavijestila Sabor da povlači prijedlog iz saborske procedure. 
Ministar zdravlja Varga dopisom potvrđuje da je dokument privremeno povučen kako bi ga se razdvojilo na dva dijela – na strategiju refrome bolničnog sustava koja će se u Saboru donijeti najesen te operativni dio koji utvrđuje brojevne parametre sustava. Također, dodaju da će taj dio biti u ovlasti ministra zdravlja te time fleksibilniji u primjeni i podložan promjenama, kako u organizacijskom, tako i u epidemiološkom smislu. 
Podsjetimo da je tim ministra Varge navodno izračunao da će nacionalni plan umjesto uštede od 400 milijuna kuna značiti novi dodatni trošak od čak dvije milijarde kuna.Francuskim je konzultantima za izradu plana iz proračuna plaćeno 200 tisuća eura.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.