Hrvatski radio

Radio Osijek

Predblagdanski prijam u Županiji

23.12.2014.

13:44

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana Osječko-baranjska županija je organizirala prijam za djelatnike u kulturi, prosvjeti, zdravstvu, sportu i društvenim djelatnostima.

Tom je prigodom župan Vladimir Šišljagić pozdravio 200-tinjak uzvanika koji su se prisjetili 2014. godine, za koju su se svi složili kako je, zbog krize i recesije, bila najteža od 2009. godine: "Unatoč tomu ulagalo se u kulturu, a u zdravstvu i školstvu su se podizali standardi, gradili novi i obnavljali stari objekti. Na žalost, puno se moralo izdvajati i za socijalno ugrožene osobe." - istaknuo je župan Šišljagić i dodao kako je unatoč teškoj 2014. godini Osječko - baranjska županija podmirila sve svoje obveze, a kreditno zaduženje je samo 2,5% proračuna.

Za sljedeću je godinu istaknuo kako je proračun Osječko - baranjske županije najveći u posljednju 21 godinu, otkako su županije ustrojene, te najavio brojne investicije u poljoprivredi, gospodarstvu, poduzetništvu, ali i daljnje podizanje standarda u zdravstvu, školstvu, kulturi i svim ustanovama koje skrbe o socijalno ugroženima: "Kao i za ovu godinu, važno će i u 2015. godini biti što je više moguće iskoristiti sredstva koja omogućuje Europska unija kroz svoje fondove." - zaključio je Šišljagić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.