Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljen projekt "Uspostava mobilnih timova peer podrške"

01.09.2020.

09:16

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Centar za pružanje usluga u zajednici Osijek "ja kao i ti" predstavio je projekt Uspostava mobilnih timova peer podrške u zajednici za osobe sa psihosocijalnim teškoćama .

Cilj projekta je socijalno uključiti, osnažiti, te povećati kvalitetu života osoba sa psihosocijalnim teškoćama i članova njihovih obitelji. Razvijanjem peer podrške u zajednici širimo mrežu izvaninstitucionalnih usluga u lokalnim zajednicama i na taj način doprinosimo stvaranju preduvjeta za proces deinstitucionalizacije u RH. Centar za pružanje usluga u zajednici Osijek „JA kao i TI" će provoditi projektne aktivnosti na području Osječko - baranjske županije kao partner na projektu.
Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali" 2014.­2020., po pozivu: „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici - faza I". Ukupni proračun projekta iznosi 1.497.924,11 kuna i u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.
Nositelj projekta je Udruga Ludruga iz Zagreba, a partneri na projektu su: Udruga za psihosocijanu pomoć Susret iz Zagreba, Udruga za unaprjeđenje mentalnog zdravlja Vrapčići iz Slavonskog Broda, Stiching koalicija za rad sa psihotraumom i mir iz Vukovara, Udruga za zaštitu i promociju mentalnog zdravlja u zajednici Gita iz Ogulina, Udruga za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unapređenje duševnog zdravlja i kvalitete života Lukjernica iz Dubrovnika, Centar za pružanje usluga u zajednici JA kao i TI iz Osijeka i suradnici iz Splita.

Vlatka Ročić Petak

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.