Hrvatski radio

Radio Osijek

"Priča o Osijeku"

05.10.2014.

17:24

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Polaznici ovogodišnje filmske radionice osječke udruge „Novi Film“ svoje su znanje prenijeli u kratkometražni film „Priča o Osijeku“.

„Ključni motiv ovog niskobudžetnog filma je grad Osijek i njegove znamenitosti, a uradak će biti prezentiran na državnim te međunarodnim filmskim festivalima i revijama za djecu i mlade. Osim toga, zbog svog obrazovnog sadržaja film se može koristiti i u nastavi te u svrhu turističke promocije samog grada“, kažu u Udruzi „Novi film“ čiji su članovi osnovnoškolcima koji su sudjelvali u besplatnim radionicama na zanimljiv i pristupačan način predstavili svoja filmska iskustva te su ih uputili u osnove pisanja scenarija, režije i montaže.


„Priča o Osijeku“ nastala je uz potporu te u suradnji s Gradom Osijekom, Turističkom zajednicom grada Osijeka, te Osnovnom školom Franje Krežme. U izradi filma sudjelovali su Andrej Banjedvorac, Iva Dujmić, Marino Džalto, Korina Kulešević, Petra Mamić, Karla Oberkirš, David Uranjek, i Karlo Žeželj, pod mentorstvom Davorina Ćutija, Krešimira Pejića, Luke Pejića, te Ivara Wershanskog. Naraciju potpisuje Vinko Pejić, dok je za prijevod na engleski jezik zaslužan Ivan Fremec. Više o udruzi „Novi Film“ možete pročitati na internetskoj stranici www.novifilm.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.