Hrvatski radio

Radio Osijek

Prijatelji joge Kopačkom ritu darivali "Drvored mira"

15.11.2014.

19:02

Autor: Radio Osijek/Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Parku prirode Kopački rit, uz cestu Podunavlje-Kozjak, jubilarno 400. stablo posadila je danas udruga "Joga u svakodnevnom životu" u čast prirodi i zdravlju te tako obilježila 30 godina djelovanja u Hrvatskoj.

Kako je istaknuo predsjednik Swami Vivek Puri, sadnice trešanja, dudova, krušaka i jabuka predstavljat će "Drvored mira" koji će uvijek pozivati na što tješnju vezu s prirodom i očuvanjem osobnoga zdravlja. Riječ je o dosad najvećoj donaciji sadnica stabala autohtonog drveća iz tog programa, a u pomoć su priskočili i prijatelji joge iz Mađarske, Slovenije, Velike Britanije i Austrije. "Plodovi ovih stabala mira i prijateljstva čovjeka i prirode bit će izvrsna hrana za brojne ptice koje obitavaju u ovom zaštićenom dijelu prirode", rekao je Swami Vivek Puri napominjući da se, osim inicijative "Sadimo drveće", zalažu i za inicijativu "Spasimo ptice".


Park prirode Kopački rit već duže vrijeme provodi program "Posadi drvo - nastat će drvored" u sklopu kojeg posjetitelji i ljubitelji prirode mogu donirati sredstva za sadnju stabala i na taj način ostati trajno povezani s parkom te doprinijeti njegovom još ljepšem izgledu. Predstavnici Udruge "Joga u svakodnevnom životu" do sada su najveći donator, prethodnih nekoliko dana posađeno je 399 sadnica, a danas simbolično i ta 400. sadnica. Ružica Marušić, voditeljica Službe za prezentaciju aktivnosti Javne ustanove Park prirode Kopački rit, zahvalila je prijateljima joge na iznimno vrijednoj donaciji koja će, kao i drveće koja će rasti u Kopačkom ritu uvijek biti poveznica čovjeka i prirode. "S posebnom radošću pričat ćemo djeci koja posjećuju Kopački rit kako je jednostavno posaditi drvo, a kako je velika njegova uloga i snaga koju u svojoj krošnji nosi", rekla je Marušić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.