Hrvatski radio

Radio Osijek

Program usavršavanja menadžera "Puma"

09.09.2014.

13:18

Autor: Radio Osijek - Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavnici Osječko-baranjske županije i Hrvatske udruge poslodavaca potpisali su danas u Osijeku sporazum o sufinanciranju provođenja ovogodišnjeg Programa usavršavanja menadžera "Puma", za kojeg su obje strane izdvojile po 25 tisuća kuna.

To je 10. godina zajedničkog financiranja toga projekta, u kojem je programe izobrazbe i stručnog usavršavanja do sada prošlo više od 1.200 polaznika.
Dožupan Željko Kraljičak kazao je kako je riječ o dobro uloženim sredstvima jer je, unatoč tome što su poduzetnicima potrebni sigurnost na tržištu, tehnologija i jeftin kapital, znanje pokretač gospodarstva. Ocijenio je kako se radi o korisnoj edukaciji, koja poduzetnicima može pomoći u prilagodbi situaciji nastaloj uslijed promjena zakonskih propisa i uvjeta gospodarenja na tržištu posljednjih godina.
Zamjenik glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić istaknuo je da je taj program najprije započet u Slavoniji, a u njegovu su provedbu ubrzo uključeni i studenti osječkoga sveučilišta, koji na taj način dobivaju nova znanja, povrh redovne fakultetske nastave.
"Poduzetnički život, s obzirom na svakodnevne situacije koje od poduzetnika traže određene vještine, bitno je drugačiji od akademskog, pa je stoga ključno da mladi, komunicirajući s ljudima koji su prošli neke faze poduzetničkog razvoja i imaju etablirane tvrtke, preko njihovih iskustava počnu razvijati poduzetnički refleks", ocijenio je Jakelić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.