Hrvatski radio

Radio Osijek

21:09 / 13.11.2014.

Autor: Radio Osijek

Projekt Osijek se nastavlja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U tijeku su radovi na 72 milijuna eura vrijednom Projektu Osijek. Vremenske su prilike omogućile djelatnicima Vodovoda da krenu s radovima i obave sve pripreme za predstojeće raskopavanje cijele osječke promenade.

U ovom trenutku obavljaju se radovi na postavljanju cijevi na tzv. dionici 8, dugoj 520 metara, koja obuhvaća potez od spomenika Pablu Picassu do cestovnog mosta prema Baranji, a kroz otprilike dva tjedna radovi će započeti na još tri dionice, 1, 4 i 9. Dionica 1, duljine 850 metara, proteže se od vojarne Vrbik do restorana Javor u Donjem gradu a dionica 4, dugačka 420 metara, prolazi kroz staru luku Tranzit. Građane i vlasnike ugostiteljskih objekata uz promenadu najviše zanima dionica 9, dužine 400 metara, koja se proteže od spomenika Picassu do bivše Bijele lađe, no gradske vlasti su obećale kako ta dionica mora biti gotova do proljeća i to će se i ostvariti tako da nema bojazni za ispijanje kavica na terasama kafića uz promenadu na proljeće. Pored radova na promenadi, ovih dana završavaju se i pripreme za postavljanje cjevovoda na više lokacija u gradu, kao i u Čepinu, Briješću i Tenji, a sve u sklopu Projekta Osijek.
Podsjetimo, riječ je o zajedničkoj investiciji Vodovoda, Hrvatskih voda i Grada Osijeka, o gradnji novog i rekonstrukciji dijela postojećeg sjevernog kolektora grada Osijeka, čiji je cilj proširenje i poboljšanje kanalizacijskog sustava te gradnja postrojenja za obradu otpadnih voda. Predviđeni rok za završetak radova na sjevernom kolektoru je dvije godine, odnosno do kraja 2016. godine.

/tekst osijek031/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.