Hrvatski radio

Radio Osijek

08:42 / 01.05.2014.

Autor: Davor Lončarić

Proslava 1. svibnja u Osijeku

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rano jutros počela je priprema za obilježavanje 1. svibnja Praznika rada na lijevoj obali Drave u Osijeku.

Proslavu organizira grad Osijek, a članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje pripremaju oko 3.500 porcija graha za Osječanke i Osječane koji danas odluče dio svog vremena provesti na tradicionalnom osječkom mjestu za prvosvibanjsku proslavu- izletištu kod amfiteatra. U ime Grada Osijeka Međunarodni praznik rada građanima je na lijevoj obali Drave čestitao dogradonačelnik Vladimir Ham, kazavši da se tradicija obilježavanja Međunarodnog praznika rada 1. svibnja treba nastaviti. To je posebno važno danas kada je velik broj nezaposlenih građana, a i velik broj onih koji su zaposleni imaju problema s osiguravanjem egzistencije za svoju obitelj, rekao je. U Osijeku za Međunarodni praznik rada nije bilo sindikalnih okupljanja.

Početak kuhanja graha na lijevoj obali Drave zabilježile su i kamere HRT-a, a majstori kotlića Đuro Bartolović i Zdravko Blažević bili su gosti današnje emisije "Dobro jutro, Hrvatska". 

Osim na lijevoj obali Drave, danas je organizirano i kuhanje graha u Tenji za mještane tog osječkog mjesnog odbora, a većina građana dan provodi odmarajući se na nekom od izletišta u gradskoj okolici. 

U emisiji "Dobar dan" Radio Osijeka s osječkih izletišta javljao se reporter Željko Kovačević. 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.