Hrvatski radio

Radio Osijek

Provedite slobodno vrijeme - kreativno!

12.09.2014.

13:05

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prostor za kreativno provođenje slobodnog vremena osmislila je i svečano danas otvorila u Štrosmajerovoj 248 Udruga "NE-ovisnost". Riječ je o mini fitnes centru koji će članovima udruge omogućiti i bavljenje sportom, a otvoren je za sve udruge i organizacije koje se bave marginaliziranim skupinama, rekao je predsjednik udruge i terapijske zajednice, Tomislav Mišetić.

Udruga za borbu protiv ovisnosti "NE - ovisnost" nastala je 2003. godine na inicijativu rehabilitiranih ovisnika i bavi se svim oblicima borbe protiv ovisnosti. Kroz svoje aktivnosti Udruga tretira ovisnosti o drogama i drugim opojnim sredstvima, alkoholu te kockanju/klađenju. Od početka djelovanja do danas Udruga je prošla put razvoja od ideje grupe entuzijasta do značajnog i priznatog društvenog subjekta. Tim Udruge čine socijalni radnik, psiholog te rehabilitirani i educirani ovisnici.  Rad Udruge podupiru i brojni volonteri raznih zanimanja i struka.

Udruga uspješno surađuje s državnim institucijama, županijama, poglavarstvima, raznim gospodarskim subjektima i drugim nevladinim udrugama već duži niz godina. Udruga se kroz redovne aktivnosti i pojedinačne projekte pokriva sva područja borbe protiv ovisnosti:prevencija ovisnosti, upućivanje na liječenje, savjetovanja, rehabilitacija ovisnika, resocijalizacija rehabilitiranih ovisnika,,smanjenje šteta nastalih kao posljedica ovisnosti te zapošljavanje rehabilitiranih ovisnika.

                                   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.