Hrvatski radio

Radio Osijek

Radio Osijek izabrao najljepši tekst Zlatnih žica Slavonije

23.08.2022.

16:47

Autor: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Ivica Plivelić Iva

Ivica Plivelić Iva

Foto: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

HRT Radio Osijek i ove je godine izabrao najljepši tekst tamburaškog festivala  Zlatne žice Slavonije u Požegi. Nagradu dodjeljujemo od 1993. godine. 

Ocjenjivački sud donio je gotovo jednoglasnu odluku - najljepši tekst među pjesmama prošlogodišnjeg festivala Zlatne žice Slavonije 2021. je tekst pjesme "U ravnici rodila me mati", koju je izveo Ivan Štivić. Autor je teksta Ivica Plivelić Iva. Nagrada će biti predana Ivici Pliveliću tijekom izravnog prijenosa Zlatnih žica Slavonije 2022. u nedjelju, 4. rujna. 

Posljednjih deset godina nagrada je tambura bisernica koju je ove godine izradio Franjo Juzbašić iz Županje. 

HRT Radio Osijek nagradu za najbolji tekst na požeškom festivalu dodjeljuje od davne 1993. godine, a ocjenjivački sud uvijek bira tekstove pjesama koji su inspirirani slavonskim motivima. U ovogodišnjem su ocjenjivačkom sudu bili Marina Ban, Danijela Šandor, Marija Herceg, Stela Sep, Davor Lončarić, Zvonimir Mandić i Dragan Lenart.

I ove će godine Radio Osijek izravno prenositi Zlatne žice Slavonije i to dvije festivalske večeri. U subotu, 3. rujna, od 20 sati prenosimo zanimljiv koncert - retrospektivu pjesama Krunoslava Kiće Slabinca. U nedjelju, 3. rujna, od 21sat uključujemo se u izravni prijenos večeri novih tamburaških pjesama Zlatnih žica SLavonije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.