Hrvatski radio

Radio Osijek

Ramazanski bajram u Gunji

28.07.2014.

17:10

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ramazanski bajram jedan je od dvaju najvećih i najvažnijih muslimanskih vjerskih blagdana. Nakon jutarnje molitve u Zagrebu muftija Aziz efendija Hasanović, predsjednik Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj, uputio se u Gunju.

"Na današnji dan posjećujemo naše najmilije, ljude koji su na neki poseban način zaslužili našu posebnu pozornost", rekao je Aziz efendija Hasanović rekavši kako su posebnu pažnju zaslužili ljudi Gunje koji su mnogo propatili zbog poplava, no i danas strpljivo čekaju obnovu i povratak. U pučkoj kuhinji, smještenoj u gunjanskoj džamiji, danas je skuhano 2.700 porcija graha, a djeca koja su došla u posjet dobila su sokove i čokolade. Načelnik Općine Gunja, Hrvoje Lucić, izjavio je kako će sutra u sjedištu općine početi potpisivanje ugovora o obnovi. Ministarstvo graditeljstva pozivat će građane da pred javnim bilježnikom potpišu ugovor kojim će im država isplatiti 40, odnosno 70 tisuća kuna ili će tražiti da im država organizirano obnavlja obiteljske kuće. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.