Hrvatski radio

Radio Osijek

Razvoj ekoturizma na području Drave i Dunava

20.10.2014.

13:25

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Bioekološkoj stanici Parka prirode Kopački rit u Tikvešu održana je Završna konferencija IPA prekograničnog projekta Hrvatske i Mađarske „Razvoj ekoturizma na području Drave i Dunava“.

Park prirode Kopački rit predstavio je turistički vlakić, koji je nabavljen sredstvima Projekta, kojim će se obogatiti ponuda posjetiteljima parka.
Nositelj Projekta, vrijednog milijun eura, su Hrvatske vode i Direkcija za upravljanje vodama južnog prekodunavlja, a partneri Osječko – baranjska Županija,  JU PP Kopački rit i Park prirode Dunav - Drava. Osječko – baranjska Županija ulaže značajna sredstva u razvoj kontinentalnog turizma, istaknuo je dožupan Dragan Vulin.
U Projektu je nominiran turistički vlakić koji će služiti  za produljenje sezone. Ima grijanje i njime će, u vrijeme kad brodovi ne mogu voziti, biti moguće obići Park prirode. Počele su probne vožnje, koje su u skladu s uvjetima iz Projekta i prvi posjetitelji, koji su koristili vožnju vlakom, iznimno zadovoljni, rekla je voditeljica Službe za prezentacijske aktivnosti PP Kopački rit, Ružica Marušić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.