Hrvatski radio

Radio Osijek

Retfala slavi svoj dan i župni god

12.09.2014.

13:11

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Polaganje vijenaca, svečana sjednica vijeća gradske četvrti, ali i grahijada, fišijada, program koji su pripremile udruge, tradicionalno narodno proštenje - sve su to aktivnosti koje su u prigodi goda i dana gradske četvrti organizirali Retfalčani. U programu radio Osijeka o tome je govorio predsjednik Vijeća Gradske četvrti Retfala, Željko Lijić

Retfala je osječka gradska četvrt u zapadnom dijelu grada. Ima 14.123 stanovnika i 5.200 kućanstava. U zadnje vrijeme u uređenje Retfale se puno ulaže. Grade se novi stanovi, uređuju se ulice, a najvećim postignućima u posljednjih godinu dana, kaže Lijić, smatraju uređenje Pampasa i uređenje otvorenog ljetnog igrališta i vježbališta u Žutom naselju.

 
Od projekata koje bi najviše željeli ostvariti u što skorije vrijeme, izdvajaju novi kružni tok u Svilajskoj ulici kod Portanove i gradnju novih biciklističkih staza. Program proslave Dana gradske četvrti i župnog goda obuhvatit će ove godine obilje priredaba: u petak je fišijada i podjela graha građanima, boćarski turnir, polaganje vijenaca i svečana sjednica vijeća GČ; usubotu malonogometni turnir, prezentacija rada udruga te regionalno kuhanje čobanca, a u nedjelju crkvena i pučka proslava.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.