Hrvatski radio

Radio Osijek

"Rijeka ljubavi" podijelila 35 tona voća Osječanima

17.12.2014.

10:38

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Humanitarna udruga "Rijeka ljubavi" u ovim predblagdanskim danima neumorno radi. Nakon podjele 10 tona mandarina početkom ovoga mjeseca, danas su našim sugrađanima dijelili i mandarine i jabuke.

Podijeljeno je 15 tona mandarina i 20 tona jabuka, a predsjednica udruge "Rijeka ljubavi" Štefica Čučak istaknula je kako Osječani nikada nisu bili opskrbljeni voćem kao ove godine: "Sav naš rad i trud u Udruzi se ove godine isplatio i danas sa Trga Svetog Ivana Pavla II nitko nije otišao bez voća. Mandarine je i ovoga puta donirao Miljenko Ljubičić iz Opuzena (početkom mjeseca 10 tna), a jabuke Jožef Balog, odnosno tvrtka "Rabo" iz Kneževih Vinograda. Hrvatsku smo digli na noge, svi daju potporu i vjerujte da će prvi puta naši sugrađani pred blagdane biti osigurani sa svim, a ne samo voćem. Ljudi se javljaju i doniraju iz Zagreba, Splita, Šibenika, iz Austrije, Njemačke, Australije..... Svaka obitelj koja je socijalno ugrožena će i sutra dobiti bogate poklone kako bi bili zbrinuti tjedan dana prije Božića. Neću da bilo koga vidim da kopa po kontejnerima ove godine. Uspjeli smo napraviti još nešto veliko, a o čemu se radi saznat ćete idući tjedan." - rekla je Štefica Čučak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.