Hrvatski radio

Radio Osijek

Sabo pokazao šavove, izbori sve izvjesniji

28.03.2014.

10:40

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo došao je danas na sjednicu Gradskoga vijeća iako se nagađalo da će ga zbog bolesti predstavljati zamjenici. Odbacio je sve špekulacije o njegovoj nagodbi s USKOK-om u slučaju podmićivanja HDZ-ovih gradskih vijećnika. Svu pozornost plijeni pretposljednja točka dnevnog reda – proračun za 2014., jer ako ne bude prihvaćen do 31. ožujka Vukovarci će nakon manje od godinu dana ponovno na lokalne izbore.

Da mu je nedavno ugrađen pacemaker Sabo je vijećnicima dokazao tako što je otkopčao košulju i pokazao šavove od operacije. Izjavio je kako je dan prije pripremnog ročišta na Županijskom sudu u Osijeku hitno operiran u bolnici Sestara Milosrdnica u Zagrebu, a na sud je došao samo kako bi rekao četiri riječi: „Časni sude, nisam kriv.“ Zatim se obratio vijećnicima: „A vas molim da prestanete manipulirati s mojom bolešću, jer po vama ispada da meni nije ništa, kao što ispada i da sam sam organizirao napad na svoju suprugu.“

Sabo je također istaknuo da će prihvaćanjem gradskog proračuna Grad Vukovar ostvariti predviđene projekte te dada je Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara po prvi puta dobio više novca iz državnog proračuna. Više je puta naglasio da ne usvajanjem gradskog proračuna neće biti moguće ostvariti sve projekte od kojih su neki već u tijeku, a posebice se to odnosi na tvrtku Komunalac, koja sudjeluje u realizaciji tih projekata o čemu ovisi i njezin opstanak.
Što će biti s proračunom i dalje je neizvjesno, jer uoči sjednice vijeća vukovarski je HDZ održao konferenciju za novinare na kojoj je predsjednik gradske organizacije Damir Barna zatražio Sabinu ostavku te ostavku njegovih zamjenika. Tek tada će HDZ dati podršku predloženom proračunu. „Ako gradonačelnik i njegovi zamjenici podnesu ostavku ili nam daju čvrsta jamstva da će to učiniti, HDZ će podržati predloženi proračun kako bi se mogli nastaviti projekti, ali u svakom slučaju tražimo nove izbore i mi ćemo tada svoje mandate dati na raspolaganje, kako bi došlo do novih izbora. Ako ne bude ostavke proračun nećemo prihvatiti“, rekao je Barna. Drugim riječima – Vukovarci očito uskoro idu na prijevremene lokalne izbore.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.