Hrvatski radio

Radio Osijek

SALORI od 11. do 13. travnja

11.04.2014.

14:00

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sajam lova, ribolova i turizma okupio je na Pampasu više od stotinu izlagača-lovačkih i ribolovnih društava i saveza, proizvođača i distributera opreme za lov i ribolov te pružatelje turističkih usluga.

Zbog obilja šuma i riječnih tokova, bogate lovne osnovice i ribljeg fonda, Slavonija i Baranja jedno je od najvećih lovnih i ribolovnih područja Hrvatske, što se posebno promovira upravo na Sajmu koji prerasta u najznačajniju priredbu te vrste u našoj zemlji.

I ovaj je put na štandovima obuhvaćena šarolika ponuda proizvoda i usluga iz tematike lova (oružje, streljivo, optika, oprema, obuća, divljačina, literatura), ribolova (oprema, odjeća, pribor, plovila, literatura) i turizma (ekološki proizvodi, gastronomija, enologija, agencije, ugostiteljstvo).
Ne izostaje ni izložba trofeja, Festival lovačkih rogista i zborova, te obilje stručnih i sportskih sadržaja, a posjetitelji mogu razgledati terenska vozila i opremu za kampiranje.
Organizirano je Državno prvenstvo u kuhanju fiš paprikaša za sportske ribolovce,a održava se i natjecanje u kuhanju čobanca.
Tvrtka "Osječki sajam" manifestaciju organizira u tijesnoj suradnji s Hrvatskim lovačkim savezom, Hrvatskim športsko-ribolovnim savezom, županijskim lovačkim i športsko-ribolovnim savezima i Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije. Ulazak i parkiranje su besplatni.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.