Hrvatski radio

Radio Osijek

Samsungov laboratorij na ETF-u

14.10.2014.

12:28

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi Samsungovog laboratorij aplikacija u Hrvatskoj otvoren je danas na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku, a omogućit će dodatnu edukaciju budućih ICT stručnjaka u Hrvatskoj.

Samsung je laboratorij za razvoj aplikacija opremio računalima, mobilnim aplikacijama, nosivim mobilnim uređajima i drugom opremom vrijednosti oko 300.000 kuna. Svečano ga je otvorio dekan ETFOS Drago Žagar koji je istaknuo: "Ovo je jedna izuzetna prigoda da jedna svjetski poznata tvrtka dolazi u Osijek na način da prepoznaje vezu akademske zajednice i privrede. Mislim da se na ovakav način ima prigodu razvijati programska rješenja na najmoderenijoj tehnologiji i zajedno u partnerstvu sa tvrtkom Samsung razvijati aplikacije koje će se moći koristiti u široj društvenoj zajednici."

Otvorenju laboratorija na osječkom ETF-u bio je i voditelj odjela za rad s poslovnim korisnicima tvrtke Samsung Electronics Danijel Bačelić: "Samsung u prvom redu želi biti jako dobar partner hrvatskom gospodarstvu, a posebice hrvatskoj akademskoj zajednici. Mislimo da je ovaj projekt prilika da ponajprije približimo najmoderniju tehnologiju studentima kojom će dobiti priliku da poboljšaju razvoj ukupne hrvatske privrede. Osječki smo ETF odabrali jer je jedan od boljih i interesantnijih fakulteta u Hrvatskoj, a u krajnjoj liniji pokazali su zanimanje za razvoj takvog oblika suradnje. Mislim da je takav oblik suradnje pravi put kako razvijati studente i poslovanje u Hrvatskoj."

Kako su istaknuli domaćini s osječkog ETF-a i gosti iz Samsunga, ICT sektor je u cijelom svijetu prepoznat kao jedan od najvažnijih pokretača održivog gospodarskog razvoja i jedan od ključnih elemenata u stvaranju proizvoda i usluga visoke dodane vrijednosti. Upravo stoga, neophodno je kontinuirano educirati buduće ICT stručnjake, za kojima sve više raste potreba kako na hrvatskom, tako i na europskom i svjetskom tržištu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.