Hrvatski radio

Radio Osijek

Savez udruga Lions klubova Slovenije pomaže županjskoj Posavini

17.06.2014.

09:39

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Savez udruga Lions klubova Slovenije Lionsima Hrvatske darivao je 53 uređaja za isušivanje, a donacija je predana županjskom Crvenom križu.

Kada je čula za poplavu u Hrvatskoj, guvernerica Saveza udruga Lions klubova Slovenije Alenka Marter odmah je ponudila pomoć. Slovenci su isušivače nužne za obnovu kuća koristili nakon poplava na celjskome području, a Hrvoje Banić, tajnik LC Vinkovci i koordinator Saveza udruga Lions klubova Hrvatske za raspodjelu pomoći u Vukovarsko-srijemskoj županiji najavio je kako će se isušivači nakon korištenja u županjskoj Posavini ponuditi i u poplavama stradalima u Bosni i Hercegovini. 

Zahvaljujući donaciji slovenskih Lionsa na poplavljenom području županjske Posavine ukupno se koristi oko 250 uređaja za isušivanje.

Leo podmladak i Lions klubovi do sada su donirali više od 120 tona pomoći, pomoć su ponudili i mađarski Lionsi, a Međunarodna udruga Lions klubova na zahtjev guvernerice Saveza udruga Lions klubova Hrvatske Nade Arbanas izdvojila je 60.000 dolara za pomoć poplavljenim područjima u Hrvatskoj. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.