Hrvatski radio

Radio Osijek

Slavimo različitosti

09.04.2014.

08:25

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Polaznici radionice za edukacije za rad u produženom boravku s romskim skupinama djece, koje je u OŠ Mladost uputio osječki Nansen dijalog centar obilježili su prigodno Svjetski dan Roma.

 
Nansen dijalog centar Osijek u sklopu projekta "Otvorena učionica" provodi edukaciju za romske pomagače u nastavi u OŠ Darda, i upravo su polaznici te edukacije sudjelovali u radu produženog boravka. "Pjevali smo i plesali uz romsku glazbu, nadahnjivali se jezikom, običajima i pričama", kaže voditeljica grupe Slavica Benčik. Ona je osmislila ovu radionicu za polaznike edukacije za rad u produženom boravku s romskim skupinama djece, koje je u OŠ Mladost uputio osječki Nansen dijalog centar da se praktično upoznaju s mogućnostima i oblicima rada. Većina su pripadnici upravo te nacionalne manjine.U sklopu projekta „Razlog za nadu“ voditeljica Benčik već nekoliko godina radi na razvijanju tolerancije, razumijevanja i suosjećanja surađujući s misionarima iz Afrike i Udrugom Pobjede.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.