Hrvatski radio

Radio Osijek

"Snaga hrvatske hrane" i "Poslovni uzlet"

04.11.2014.

11:56

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Snaga hrvatske hrane i "Poslovni uzlet" manifestacije su koje će se održati u Osijeku 11. i 12. studenoga s ciljem unaprjeđenja hrvatskoga gospodarstva.

Tijekom 2013. i 2014. godine Poslovni je dnevnik pokrenuo dva značajna projekta kojima se želi unaprijediti gospodarstvo Hrvatske, a idućega tjedna bit će predstavljeni na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. „Poslovni uzlet“ pokrenuli su početkom ove godine u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta - istaknuo je glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović i dodao kako se svi zainteresirani mogu prijaviti putem internetske stranice Poslovnog dnevnika. Inače, riječ je o cjelogodišnjem projektu koji je namijenjen promociji i podršci malih i srednjih poduzetnika i obrtnika. 

Konferencija „Snaga hrvatske hrane“ održat će se dan ranije, u utorak 11. studenoga, također na osječkom Poljoprivrednom fakultetu. Konferencija će se održati u sklopu stručnih okruglih stolova, a namijenjen je proizvođačima, predstavnicima državnih i lokalnih institucija, te znanstvenim zajednicama. Glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Miroslav Kuskunović posebice je istaknuo važnost konferencije s obzirom na novu zajedničku poljoprivrednu politiku Europske unije koja stupa na snagu od 1. siječnja sljedeće godine.

Poslovni uzlet 2014.

Nakon što je Poslovni dnevnik sa svojim Poslovnim uzletom namijenjenom malim i srednjim poduzetnicima te obrtnicima obišao Jastrebarsko, Zagreb i Pregradu, besplatne edukacije, ali i prilika za umrežavanje, ostvarivanje kontakata i druženje stižu i u Osijek.

Dosadašnje tri uspješne edukativne manifestacije u Jastrebarskom, Zagrebu i Pregradi okupile su velik broj malih i srednjih poduzetnika i obrtnika, kojima se, kako kažu, svidjelo što su radionice profesionalne i kreativne, a posebno im se sviđa interakcija predavača s polaznicima. Mnogi su u manifestacijama Poslovnog uzleta prepoznali šansu da predstave svoj posao ili obrt kolegama, potencijalnim partnerima, te su osim za učenje, manifestaciju iskoristili i za razmjenu iskustava s ostalim poduzetnicima i obrtnicima. Poduzetnici i obrtnici u Osijeku će imati mogućnost 12. studenoga 2014. na Poljoprivrednom fakultetu (Kralja Petra Svačića 1d) besplatno poslušati predavanja stručnjaka o EU fondovima, internet marketingu, upravljanju troškovima, izradi poslovnog plana itd.

Snaga hrvatske hrane

„Snaga hrvatske hrane“ ciklus je stručnih okruglih stolova koji su se tijekom 2013. i 2014. u organizaciji Poslovnog dnevnika afirmirali kao mjesto susreta proizvođača, predstavnika relevantnih državnih i lokalnih institucija, te znanstvene zajednice u svrhu poboljšanja dijaloga, te promoviranja novih ideja, koncepata i prijedloga koji bi rezultirali povećanjem hrvatskih kapaciteta proizvodnje hrane, kao ključnog preduvjeta budućeg održivog, kako ekonomskog, tako i šireg društvenog razvoja. Na okruglim stolovima dosad su obrađene sljedeće teme: Mlijeko i mliječne prerađevine, Meso, Tjestenine i pekarske proizvode, Ribu i vino, Voće i povrće, a slijede: Slastice i Ekoproizvodnja. Konferencija „Snaga hrvatske hrane“ središnji je događaj i vrhunac tih dvogodišnjih napora, s ambicijom da preraste u tradicionalno edukativno-konferencijsko okupljanje svih ključnih dionika u sektoru proizvodnje hrane i prehrambenih sirovina.

Želja Poslovnog dnevnika je da organizacijom edukativno-konferencijskih događanja u okviru projekta Snaga hrvatske hrane potakne što bržu i uspješniju distribuciju znanja potrebnog domaćim poduzetnicima u prehrambenom sektoru kako bi ostvarili željeni poslovni uzlet.

Na konferenciji "Snaga hrvatske hrane" predavanja će u Osijeku, među ostalima, održati ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, predsjednik uprave Podravke Zvonimir Mršić i bivši austrijski ministar poljoprivrede Nikolas Barlaković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.