Hrvatski radio

Radio Osijek

Socijalna trgovina i u Osijeku?

26.02.2014.

19:25

Autor: Radio Osijek/Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Po uzoru na nekoliko hrvatskih gradova, i u Osijeku bi se uskoro trebala otvoriti socijalna trgovina u kojoj će se građanima lošijeg imovinskog stanja dijeliti ili po simboličnim cijenama prodavati hrana kojoj je istekao rok trajanja ili je pred istekom.

Humanitarna udruga Rijeka ljubavi pridružila se potpori Sindikata nezaposlenih Hrvatske da se hrana ne baca, a  jedna je od mogućnosti upravo otvaranje socijalnih trgovina. Pojedinosti cijeloga projekta, doznajemo od Štefice Čučak, predsjednice Udruge Rijeka ljubavi dogovaraju se s ostalim humanitarnim udrugama i svima zainteresiranima za to da se pomogne potrebitima.

„Dosta je bilo suza i plakanja, idemo dalje. Nema potrebe da bilo tko bude gladan“, ističe Čučak. U razgovoru za Radio Osijek otkriva da je u samo tri dana dobila na tisuće poziva, poruka i mailova iz cijele države. Podršku toj namjeri dali su brojni Osječani, glazbenici, Savez nezaposlenih Hrvatske… „Očekujem da će nam se pridružiti bar jedan milijarder tako da nitko više od obitelji u potrebi neće biti gladan“, kaže Štefica Čučak.

Dobar primjer dat će socijalna trgovina u Vinkovcima otvorena prije godinu dana.

 

Štefica Čučak, predsjednica Udruge Rijeka ljubavi

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.