Hrvatski radio

Radio Osijek

Šokadija i Lionsi doniraju Rajevom Selu

18.07.2014.

14:01

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I dalje stižu donacije u poplavljena područja. Rajevo Selo danas posjetili članovi zagrebačke Šokadije te Lions Cluba iz Novigrada.

Udruga Slavonaca u Zagrebu- Šokadija prikupila je gotovo stotinu tisuća kuna, a za taj su novac kupili kombinirane štednjake. U Rajevom Selu štednjaci su podijeljeni mještanima koji su se vratili na djelomično uređena imanja i čekaju obnovu kuća. Odlučili su pomoći mještanima Rajevog Sela, rekao je predsjednik Šokadije i novinar Hrvatske radiotelevizije Martin Vuković. Najavio je kako će osim ove konkretne pomoći građanima poplavljene Cvelferije pomoći i lokalnim kulturnoumjetničkim društvima i udrugama u obnovi nardonih nošnji i instrumenata. 

U humanitarnu akciju uključio se i Lions Club iz Novigrada. Za više od 20 tisuća kuna uz vrlo velike popuste na naavnu cijenu kupili su više perilica rublja i posuđa, mikrovalne pećnice, usisivače i druge uređaje što je danas također podijeljeno mještanima Rajeva Sela. 

Više o današnjim donacijama poslušajte u tonskim zapisima. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.