Hrvatski radio

Radio Osijek

Srb: "Ja sam predsjednik HSP-a"

10.01.2014.

16:52

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministarstvo uprave donijelo je rješenje kojim se poništavaju oba sabora HSP održana u rujnu prošle godine. Srbov održan u Sisku, te Đapićev u Osijeku.

Nakon tri i pol mjeseca od raskola u HSP-u odnosno održavanja dvaju Sabora iste stranke, Srbovog u Sisku i Đapićevog u Osijeku na kojem je za predsjednika stranke izabran Josip Matković, Ministarstvo uprave danas je donijelo odluku kojom poništava održavanje i odluke obaju sabora. Na konferenciji za novinare u Osijeku Danijel Srb je rekao da se održavanje njihovog Sabora poništilo radi proceduralne pogreške, a Sabor Đapićeve skupine jer je Ministarstvo utvrdilo da ni jedna odluka koju je, kako je rekao, Đapićev sabor donio nije valjana, te će ubuduće onemogućiti njihovo djelovanje. "Očito je ministru Arsenu Bauku bilo u interesu što dulje održavati stanje, u kojem se, kroz neke medije sklone Đapiću, stvarao dojam da se ne zna tko je predsjednik HSP-a. Ja sam bio i ostao predsjednik HSP-a, i bit ću nakon sabora koji ćemo ponoviti", poručio je Srb. Kazao je kako im je Ministarstvo zamjerilo što je, sat vremena, prije izbornog sabora u Sisku održana sjednica Glavnog stana, na kojoj se odlučivalo o načinu izbora izaslanika, dok je, kako smatra, potvrdilo da "sastanak Đapićeve skupine nije valjano sazvan, niti održan, odnosno da Đapić i Matković nisu članovi HSP-a te da ni ubuduće neće moći sazivati bilo kakve sastanke tijela HSP-a, ili nešto predstavljati u toj stranci".
Pitamo se zašto je Ministarstvo čekalo tri i pol mjeseca da donese takvu odluku, koju ocjenjujemo kukavičkom, i od koje je najviše koristi izvukao HDZ, jer se ovako stvarao dojam da su oni jedino organizirana stranka na hrvatskoj desnici, rekao je Srb dodavši kako će zato tražiti zaštitu putem Upravnoga suda. "Na odluku Ministarstva ćemo se žaliti i spremamo se za novi Sabor", rekao je Daniel Srb.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.