Hrvatski radio

Radio Osijek

Srbin krijumčario Eritrejce

02.04.2014.

12:06

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šest stranih državljana, većinom iz Eritreje, koji su ilegalno prešli iz Srbije u Hrvatsku zatečeno je u utorak oko ponoći kod Lipovca, na A3, u blizini graničnog prijelaza Bajakovo, u automobilu kojeg je vozio državljanin Srbije, izvijestila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Riječ je o četiri državljanina Eritreje te po jednom državljaninu Pakistana i Bangladeša. Njih je, nakon što su nezakonito prešli državnu granicu Srbije i Hrvatske, na hrvatskoj strani čekao u osobnom automobilu 28-godišnji državljanin Srbije, izvijestila je danas Policijska uprava vukovarsko-srijemska. Od glasnogovornika Policijske uprave, Domagoja Džigumovića, doznaje se da je 28-godišnji srbijanski državljanin na legalan način prethodno u automobilu ušao u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Bajakovo, a nakon toga je "pokupio" šestoricu ilegalaca na području između graničnog prijelaza i naplatnih kučica Lipovac, na A3. Srbijanski državljanin je uhićen dok će šestorica stranih državljana biti vraćena u Srbiju iz koje su na nezakonit način prešli u Hrvatsku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.