Hrvatski radio

Radio Osijek

ŠRC Heroji Rosinjače bit će dograđen sredstvima EU-a

14.08.2020.

13:27

Autor: Željko Kovačević

foto Dario Vračević

foto Dario Vračević

Foto: - / -

Nekadašnji Našički bajer, a od 2015. Športsko rekreacijski centar Heroji Rosinjače, od da nas ima nove sadržaje, košarkaško i odbojkaško igralište te vježbalište na otvorenom. Prigodom predaje na uporabu najavljeni su i novi projekti sredstvima Europske unije

Predstavnik Boćarskog kluba „Dragovoljac Sveti Rok“ te predstavnik Gradske četvrti Gornji grad, Zlatko Bebek i Tomislav Dagen najavili su brojne nove sadržaje koji će biti vezani uz rekreacijski centar. 

„Vidite kako je prostor određen vodom. Tako da će i šetnica po novom projektu pratiti bajer koji će dijelom biti premošten. Osim toga projektom je predviđeno i čišćenje i uređenje bajera”, rekao je Zlatko Bebek

Novinarma je predana podvodna snimka jezera koju je 2015. godine snimilo Društvo za podvodne aktivnosti Osijek, a na kojoj su vidljive ogromne količine krupnog otpada u vodi, prema nekim procjenama 10 – 15 kontejnera.

„U suradnji sa strukom, a promjenom urbanističkog plana te uz podršku građana očekujemo skori početak realizacije projekta”, rekao je Tomislav Dagen.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.