Hrvatski radio

Radio Osijek

Sreća na radiju

20.03.2014.

14:07

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nesvakidašnja priča o sreći u programu Radio Osijeka. Spojili smo dvije sretne žene i vjerojatno spasili zaruke.

Sve je počelo jutros u programu Slavonskoga radija u Osijeku u čijem je programu jedna slušateljica zamolila za pomoć jer je izgubila vrijedan zaručnički prsten. Ostavila je broj telefona u režiji i nadala se kako će se javiti dobra osoba koja je pronašla njen prsten. Priču i vapaj za pomoć je sasvim slučajno čuo novinar Radio Osijeka Samir Klasiček vozeći se na posao. Nešto kasnije na Radio Osijek nazvala je druga slušateljica i priopćila kako je pronašla "vrijedan prsten" te ga želi vratiti vlasnici. Također je ostavila broj mobitela tajnici Radio Osijeka. Nakon toga je u emisiji "Dobar dan" voditelj Davor Lončarić pozvao slušatelje da se jave ako su izgubili vrijedan prsten u osječkoj Neumanovoj ulici. Nije se javio nitko, ali srećom je i ovu priču slučajno čuo kolega Samir. Zbrojio je "dva i dva" i pomogao da sreća bude što veća.

Davor Lončarić potom je na Slavonskom radiju doznao broj slušateljice Mihaele Nedić koja je izgubila prsten, nazvao je presretnu Mihaelu i spojio ju s Majom Tokić, slušateljicom koja je pronašla prsten. Nakon toga spojio ih je i u programu Radio Osijeka, što možete i poslušati.

Mihaela Nedić pojasnila je kako je sa zaručnikom krenula odnijeti prsten na popravak, zaručnik je prsten stavio u džep i od tada mu se izgubio svaki trag. Dakako da je uslijedila i svađa i velika tuga i nesreća zbog izgubljenog prstena, a očaj su pokušali ublažiti tako što su nazvali radio i zamolili za pomoć. U isto vrijeme Maja Tokić pronašla je prsten. Kaže kako se osjećala kao Frodo iz romana Gospodar prstenova, no nakon razgovora s prijateljicom donijela je ispravnu odluku- pokušala je pronaći vlasnicu i to na isti način- nazvala je radio.

Nisu imale sreću pa nazvale isti radio, ali je sreća postala veća jer postoji osoba koja je čula obje priče na dva različita radija. I sve se to dogodilo na Međunarodni dan sreće!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.