Hrvatski radio

Radio Osijek

Srednja škola Donji Miholjac - izgradnja nove zgrade i dvorane gotova do rujna

27.01.2022.

16:55

Autor: OBŽ/Radio Osijek/TM

Posjet gradilištu Srednje škole Donji Miholjac

Posjet gradilištu Srednje škole Donji Miholjac

Foto: Osječko-baranjska županija / -

Polaznici Srednje škole Donji Miholjac sljedeće bi školske godine nastavu trebali imati u novoj zgradi, a tjelesni u novoj dvorani. Radovi su u punom jeku i već se jasno vidi njihov konačni izgled. Gradilište je danas posjetio župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić sa suradnicima.

Nova zgrada škole obuhvaća 4.600 m2, ima dva kraka s po dvije etaže, dvorana je neto površine 1.134 m2, a uredit će se i vanjski sportski tereni, parkiralište i pješačke površine. Ukupno uređena površina iznosit će 8.379 četvornih metara.

„Stara zgrada Srednje škole Donji Miholjac bila je godinama zaista u lošem stanju te sam na početku mandata župana najavio da je izgradnja nove školske zgrade jedan od prioriteta. Stare zgrade više nema, izgradnja nove se realizira, pa kako smo danas čuli, iduća školska godina u rujnu ove godine počet će u novoj zgradi. Vrijednost ove investicije je više od 50 milijuna kuna, a 80 posto troškova financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok Grad Donji Miholjac i Osječko-baranjska županija osiguravaju po 10 posto”, rekao je Anušić.


Izgradnjom nove škole uvjeren sam da će porasti i broj učenika jer dosta djece nije htjelo ići u onako neuvjetnu školu. Nova će škola biti značajna i za daljnji razvoj Donjeg Miholjca.

Goran Aladić, gradonačelnik Donjeg Miholjca

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić naglasio je da je nova gradska uprava zajedno sa županom Anušićem uspjela izlobirati izgradnju nove škole. „Stara je škola bila toliko dotrajala i opasna da se razmišljalo o njezinom zatvaranju. Izgradnjom nove škole uvjeren sam da će porasti i broj učenika jer dosta djece nije htjelo ići u onako neuvjetnu školu. Nova će škola biti značajna i za daljnji razvoj Donjeg Miholjca”, poručio je gradonačelnik Aladić.

„Srednju školu Donji Miholjac pohađa 243 učenika, koji su podijeljeni u 17 razrednih odjela. 70-ak učenika pohađa gimnazijski program, a ostali strukovni, te programe u području ekonomije, trgovine, hotelijerstva i turizma, poljoprivrede i strojarstva. Cilj je da se programi šire i da se prepozna te uvaže potrebe tržišta s ovoga područja kako bi mladi po završetku školovanja pronašli posao i ostali ovdje” istaknula je Miranda Glavaš Kul, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije.

Ravnatelj Srednje škole Donji Miholjac Nenad Perić govorio je o poboljšanju uvjeta rada izgradnjom nove škole. „U staroj školi imali smo oko 2.300 kvadrata prostora, a nastavu smo pohađali u dvije smjene, zbog čega su se javljali različiti problemi. Sada prelazimo u prostor od 4.600 kvadrata što će nam omogućiti i jednosmjenski rad, ali i neusporedivo bolje uvjete rada te nabavu nove opreme. Uvjeren sam da će to doprinijeti i još boljim rezultatima naših učenika na različitim natjecanjima, a koji su i do sada bili vrlo dobri”, rekao je Perić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.