Hrvatski radio

Radio Osijek

Stadion na Pampasu postaje Opus arena

22.03.2023.

15:09

Autor: HRT Radio Osijek

.

.

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Gotovo pet godina od predstavljanja projekta, izgradnja novog doma nogometaša Osijeka stigla je do samog završetka. U obilasku najmodernijeg stadiona u zemlji, neslužbeno u budućnosti imena – Opus arena, po jednoj o tvrtki glavnog sponzora, bila je i naša ekipa.

Uz Dravu kao nekada, niknuo je kompleks na više od 15 hektara, s kampom, sedam pomoćnih terena i naravno stadionom na čije je detalje podsjetio nadzorni inženjer Hrvoje Sučić: 

Hrvoje Sučić

Galerija
., Foto: HRT Radio Osijek/HRT Radio Osijek
., Foto: HRT Radio Osijek/HRT Radio Osijek., Foto: HRT Radio Osijek/HRT Radio Osijek., Foto: HRT Radio Osijek/HRT Radio Osijek., Foto: HRT Radio Osijek/HRT Radio Osijek., Foto: HRT Radio Osijek/HRT Radio Osijek

Uporabna dozvola do kraja tjedna, otvorenje na ljeto.


Izgradnja ovog zdanja s najvišim nogometnim standardima UEFA 4. kategorije stajala je 65 milijuna eura. Uporabna dozvola trebala bi biti izdana do kraja tjedna, a izvjesno je kako će Bijelo-plavi na novom stadionu otvoriti sljedeću natjecateljsku sezonu: - Optimisti smo s preseljenjem kluba budući da je objekt praktički gotov. To bi se moglo dogoditi do kraja travnja, odnosno početka svibnja. Ovu sezonu sigurno završavamo na Gradskom vrtu, a potom u lipnju ili srpnju utakmicom NK Osijeka plan je i službeno otvoriti stadion. Vlasnik će odlučiti o detaljima, rekao je direktor kluba Vlado Čohar.


Stadion u brojkama – UEFA 4 kategorija:


13.005 natkrivenih sjedećih mjesta

244 mjesta za osobe s invaliditetom

105x65 – dimenzije glavnog travnjaka

445 mjesta na VIP tribini

140 mjesta u 9 Sky Boxeva – već rasprodanih

735 mjesta za gostujuće navijače

2 semafora dimenzija 8,64x4,8m

56 zvučnika za ozvučenje glavnog terena

196 rasvjetnih tijela za glavni teren

203 mjesta u restoranu (proširivo do 500 za različite događaje)

890 parkirnih mjesta

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.