Hrvatski radio

Radio Osijek

Stigla pametna ploča, računalo...

21.11.2014.

14:14

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

OŠ Dr. Franje Tuđmana u Belom Manastiru dobila vrijednu donaciju iz programa RO-ufos-luna-MI.

U belomanastirskoj Osnovnoj školi od 1. do 4. razreda već se 15 mjeseci provodi projekt Unapređenje  položaja djece Roma u odgoju i obrazovanju u Baranji, kojega financira EU sa 150.000 eura. Pored niza izvanškolskih aktivnosti, od male škole matematike do plesne, dramske i sportske skupine, danas je školi predana vrijedna donacija- pametna ploča, prijenosno računalo i oprema za slobodne aktivnosti. Nositelj projekta je osječki Fakultet za odgojno i obrazovno djelovanje, a partner je  Udruga romskog prijateljstva Luna, dok mu suradnici  Agencija za odgoj i obrazovanje- Podružnica Osijek te belomanastirski Dječji vrtić Cvrčak i Osnovna škola.

Prema riječima koordinatorice projekta dr. Vesnice Mlinarević, program je posebno važan  za kvalitetno organizirano slobodno vrijeme i socijalizaciju 120 romske osnovnoškolske i  djece predškolskog uzrasta, a bit će uključeno i 50- oro djece iz socijalno ugroženih obitelji. Posebno je istaknula svakodnevni rad studenata s djecom, što je dalo odlične rezultate kod učenika, a pomoć su i roditeljima i učiteljima. Predsjednik Lune Duško Kostić zadovoljan je suradnjom i žali što se projekt završava u veljači. Nada se da će uspjeti dobiti i desetak tableta za osuvremenjavanje nastave. Opći je cilj projekta promicanje jednakih mogućnosti  i integracija romske i socijalno ugrožene djece u odgojno- obrazovni sustav RH, a ovakvi kraći programi poticaj su za kontinuirani rad. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.