Hrvatski radio

Radio Osijek

Stotinu milijuna kuna za sanaciju prometnica

16.06.2014.

15:34

Autor: Radio Osijek/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za obnovu i sanaciju državnih, županijskih i lokalnih cesta na stradalom području interventno će se osigurati stotinu milijuna kuna kroz Hrvatske ceste, najavio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, koji je danas boravio u područjima županjske Posavine stradalim od poplave.

"Isto tako će Hrvatska pošta maksimalno ubrzati otvorenje nekih poštanskih ureda, a Hratske željeznice rade hitnu sanaciju pruge Vinkovci-Gunja jer imamo vrlo velikih potreba, posebice s bosanske strane u cargo prijevozu", kazao je.

Područje županjske Posavine bit će, dodao je, jedno od prioritetnih područja za razvoj širokopojasnog interneta kako bi tamošnje ustanove i škole dobile brzi pristup internetu. Poplava, do koje je došlo kad je Sava 17. svibnja probila nasipe kod Rajevog Sela i Račinovaca, bila je katastrofa, osim materijalnih šteta, prouzročila je smrt dvije osobe, rekao je izrazivši žaljenje zbog stradanja toga područja. Po riječima člana Uprave Hrvatskih cesta Jurice Krleže, već je započela izrada projekata sanacije državnih, županijskih i lokalnih cesta na stradalom području županjske Posavine. Riječ je o 22 kilometra cesta na kojima je pruzročena šteta od oko 40 milijuna kuna, naveo je Krleža dodajući kako je procjena šteta napravljena vizualnim pregledom te je moguće da će, kada se ceste detaljno pregledaju, procjena šteta biti i veća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.