Hrvatski radio

Radio Osijek

Stožer pita Bauka: Koliko potpisa treba za referendum?

10.02.2014.

13:08

Autor: Radio Osijek/Hina/Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara danas su pozvali ministra uprave Arsena Bauka da ih izvijesti koliko im ukupno treba potpisa za raspisivanje referenduma o uporabi manjinskog jezika i pisma, ističući da su lani u studenom i početkom prosinca za tu namjenu prikupili 650 tisuća potpisa.

"Pozivamo ministra Bauka da konačno otkrije koliko je Stožeru potrebno potpisa za raspisivanje referenduma", rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić na konferenciji za novinare u Vukovaru. Istaknuo je kako je Bauk, kada je inicijativa "U ime obitelji" počela prikupljati potpise za referendum o ustavnoj definiciji braka, tada rekao da treba manji broj potpisa, ali da je u jeku prikupljanja rekao da treba drugi broj, "te onda sve promijenio u treći broj".
Za konferenciju "Prava manjina – održivo društvo", koja je u subotu održana u Vukovaru u organizaciji Grupe OR koja od 2004. godine promiče okolišni, društveni i ekonomski održivi razvoj, Josić je rekao kako "nije imala cilja, niti zaključka, niti reda". Organizatorima konferencije koji su "u Vukovar došli pod krinkom Mirele Holy, njezine skupine OR i izaslanice predsjednika Republike Zrinke Vrabec Mojzeš", Josić je zamjerio što poziv za sudjelovanjem u radu konferencije nisu uputili i Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara. "Kada smo ih nazvali i najavili se, našem predstavniku nisu dopustiti izlaganje. Morali smo komunicirati pitanjima i transparentima", požalio se Josić. Zamjerio je gradonačelniku Željku Sabi što nije nazočio konferenciji na kojoj se raspravljalo o tako aktualnoj temi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.