Hrvatski radio

Radio Osijek

"Studenti u akciji"

03.04.2014.

17:19

Autor: Ana Barišin/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U šestomjesečnom projektu osposobljavanja i poticanja na građanski aktivizam za dobrobit društva "Studenti u akciji" sudjelovalo je 85 studentata osječkoga Sveučilišta i pokrenuto je 12 humanitarnih inicijativa, rečeno je na konferenciji za novinare u povodu završetka toga projekta.

Proveli su ga osječki Crveni križ i osječko Sveučilište uz financijsku potporu Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Neki od sudionika su po završetku aktivnosti postali novi članovi Crvenog križa, kazala je stručna suradnica osječkog Crvenog križa Martina Hećimović. Dodala je kako je projekt uz ostalo obuhvatio nekoliko radionica iz projektnog, volonterskog i organizacijskog menadžmenta te komunikacija i vještina vođenja.Izvijestila je kako je praktični dio projekta rezultirao pokretanjem 12 studentskih inicijativa, među kojima su akcije dobrovoljnog darivanja krvi, prikupljanja rabljene odjeće i obuće te nekoliko humanitarnih aktivnosti s ciljem prikupljanja sredstava namijenjenih Klinici za pedijatriju, osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) i Skloništu za žrtve obiteljskog nasilja.Predsjednik osječkog Crvenog križa Aleksandar Včev rekao je kako se projektom željelo potaknuti studente na aktivnosti koje trebaju donositi pozitivne promjene i razvoj građanskog demokratskog društva. Prorektorica osječkoga Sveučilišta Anđelka Peko kazala je kako je zadaća projekta bila motivirati studente da budu aktivni članovi zajednice i sudionici u razvoju civilnoga društva.

                         

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.