Hrvatski radio

Radio Osijek

Šutalo: "Desni još udesno, lijevi još ulijevo - nailazi narod! "

24.11.2014.

12:49

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska je danas dobila još jednog kandidata na predsjedničkim izborima. Riječ je o široj javnosti manje poznatom Tomislavu Šutalu iz Valpova, koji je kandidaturu najavio na konferenciji za novinare u svom izbornom stožeru.

Umirovljeni sudac i odvjetnik Tomislav Šutalo, rođen 1950. u Osijeku, sin je Hrvata iz istočne Hercegovine, a kaže kako nastupa iz tišine i kako iza njega nitko ne stoji, a pogotovo ne institucije.  "Hvala Bogu, ne institucionalno - jer su ušutjele institucije koje bi trebale biti pamet srce i savjest ove države. Stoga sam razočaran angažmanom HAZU-a, Matice hrvatske i Crkve, svih crkava, nastupam sam i tražit ću aktivnu konzumaciju biračkog prava", dodaje Šutalo.

Predstavljajući kandidaturu za predsjednika Republike u životopisu ističe kako je Pravni fakultet 1974. završio u Zagrebu. Do 1987.godine sudac Općinskog suda u Valpovu i član SK - u demokratskim promjenama bio je osnivač i prvi predsjednik općinskog odbora valpovačkoga HDZ-a, te dragovoljac Domovinskog rata. Godinu dana, do početka studenog 1993. bio je savjetnik prvog hrvatskog predsjednika za unutarnju politiku, te zastupnik u dva mandata od prvog saziva Hrvatskog sabora. Pozicija predsjednika Republike jedina je točka društva oko koje se mogu vući potezi za ozdravljenjje Hrvatske, bez obzira na sužene ovlasti- zaključuje predsjednički kandidat Tomislav Šutalo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.